Hemen Arayın

Su Deposu Yalıtımı

Su depolarının zamanla suyu steril muhafaza edememesi ve korozyona uğraması gibi nedenler depo içerisinde izolasyon hizmetine ihtiyaç duyulmasına neden olmaktadır.
Diğer bir adıyla su deposu yalıtımı olarak bilinen izolasyon yöntemleri depo çeşitlerine göre farklı uygulamalar gerektirmektedir.
Sac, galvaniz ve çelik su depolarında epoksi yalıtımı uygulanmaktadır. Bu uygulama da öncelikle izolasyon alanı kazıma ve raspalama yöntemi ile pas, yosun ve yabancı maddelerden arındırılmaktadır.
Yabancı maddelerden arındırılan depo temizlenerek 3 gün kurumaya bırakılmaktadır ve kuruma işleminin ardından ilk kat epoksi astar uygulaması yapılacaktır.

İlk kat astar uygulaması sonrası depo 3-5 gün aralığında kurumaya bırakılmaktadır. Kuruma işlemi tamamlandığında ve deponun kuruluğundan emin olunduğunda ikinci kat epoksi uygulaması yapılmaktadır.
İkinci kat uygulama sonrası depo 5-8 gün aralığında kurumaya bırakılmaktadır. Kış aylarında bu süre uzamakta, bu nedenle salyangoz sistemleri kurulmaktadır.
Kuruması tamamlanan deponun, temizlik ve dezenfekte işlemi yapılarak sağlıklı kullanıma teslim edilmektedir.
Burada önemli husus; her aşamada depo kuruluğundan emin olunması gerekliliğidir. Kurumadan ilerleyen işlemler verimli sonuç vermeyecektir.
Beton su depolarında hem sürme bazlı izolasyon hem de PVC membran kaplama izolasyon hizmeti sağlanabilmektedir. Ancak fayans kaplı bir beton depoya sürme yalıtım yapılamamaktadır. Fayans kaygan yapıya sahip olduğu için işlem tutmamaktadır.

Fayans kaplı depolar da PVC membran uygulaması yapılabilmektedir.
Su deposu yalıtımı hizmetinde yıllardır kaliteli ve güvenirli hizmetin adresi Tekdez ile iletişime geçerek detaylı bilgi ve profesyonel hizmet talep edebilirsiniz.
Beton depolarda uygulanan sürme bazlı izolasyon öncesi depodaki çamur, balçık ve benzeri maddeler tahliye edilmektedir. Tahliye sonrası depo temizlenmekte ve kurumaya bırakılmaktadır.
Kuruma işlemi tamamlandığında depoya ilk kat sürme astar uygulaması yapılmaktadır. İlk kat uygulama sonrası depo 3-5 gün aralığında kurumaya bırakılmaktadır.
Tekrar kurumaya bırakılan deponun kuruluğundan emin olunduğunda ikinci kat sürme uygulaması yapılacaktır. İkinci kat uygulama sonrası depo 5-8 gün aralığında kurumaya bırakılmaktadır.

Kış aylarında kuruma süreleri daha uzun süreceği için salyangoz sistemleri kurularak süreç hızlandırılabilmektedir.
Devamında kuruluğundan emin olunan deponun temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri sağlanarak sağlıklı kullanıma teslim edilmektedir.
Sürme bazlı yalıtım uygulamasında dikkat edilmesi gereken husus; malzemenin solvent içermemesi gerekliliğidir. Solvent, insan sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atmaktadır.
Ayrıca sürme izolasyon işleminin her aşamasında deponun kuruluğundan emin olunması gerekmektedir. Aksi işlemler verimli sonuca engel olacaktır.

Sürme bazlı izolasyon yöntemi kuruma süreleri de baz alındığında 20-25 gün aralığında sürmekte ve doğru yöntem ve metotlarda uygulandığı takdirde aşınma ve korozyon durumlarına % 40 oranında başarı sağlanmaktadır.
Beton ve fayans depolarda PVC membran kaplama yalıtımında öncelikle depodaki çamur, balçık ve benzeri yabancı maddeler depo dışarısına tahliye edilmekte, depo temizliği yapılarak kuruması için beklenilmektedir.
Kuruyan deponun zemin ve yanal duvarlarına PVC membran uygulaması yapılmaktadır. Bu işlem 2,5 metre yükseklikte çıtalama yöntemi ile depoya sabitlenmektedir.
İşlem bitiminde depo temizliği yapılarak sağlıklı kullanıma teslim edilmektedir.

Su deposu yalıtım hizmetinde PVC membran diğer izolasyon yöntemlerine göre daha kısa süreli işlemlerdir. İşlem süresi deponun boyutuna göre 1-3 gün aralığında değişmektedir.
Doğru yöntem ve metotlarda uygulama sonrası %99 oranında başarı sağlanmaktadır.
Beton depolar da uygulanabilen sürme bazlı ve PVC membran izolasyon yöntemlerinde, sürme bazlı izolasyon aşınma ve hafif korozyona uğramış depolarda suyun steril olarak muhafaza edilebilmesi için uygulanan işlemlerdir.
PVC membran kaplama ise yoğun su kaçağı olan depolar da kaçağı %99 oranında kesme başarısı ile bilinmektedir.

Su deposu yalıtımı özet;
1. Plastik, polietilen veya fiber su depolarına herhangi bir izolasyon yalıtım işlemi uygulanamaz,
2. Metal alaşım yani sac, galvaniz ve çelik su depolarına epoksi izolasyon uygulanır. Bu izolasyon su kaçağını kesmez fakat depo pas dan arındırılır ve suyu steril olarak muhafaza eder,
3. Sürme izolasyon genellikle beton depolara uygulanır. Beton fakat fayans kaplanmış depolara uygulanmaz. Su kaçağını kesmede başarısız fakat suyu salıklı saklamada tavsiye edilen bir metot dur.
4. Pvc membran kaplama izolasyon beton depolarda uygulanır ve daha çok su kaçaklarını kesmek için yapılan bir yalıtım işlemidir.

Tüm bu işlemler alanında uzman ve eğitimli ekipler ile hizmet vermekte olan yetkili kuruluşlar tarafından sağlandığı takdir de verimli sonuç alınabilecektir.
Hizmet alınacak firmadan mutlaka; Sağlık Bakanlığı onaylı izin belgesi, iş sağlığı ve güvenliği sertifikası, TÜRKAK Akredite İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesi, kişisel koruyucu malzeme formları ve kullanılacak dezenfektanların malzeme güvenlik bilgi ‘’MSDS formları, tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak talep edilmelidir.
Aksi takdir de uygulanacak yöntem ve metotlar gereksiz zaman kaybı, gereksiz maddi kayıp ve daha ciddi boyutta insan sağlığını tehlikeye atan rahatsızlıklara neden olacaktır.
Tekdez; Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak Türkiye geneli su deposu yalıtımı hizmeti vermekte olan kurumsal bir kuruluştur.

Detaylı bilgi ve talepleriniz için lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.


Su deposu temizliği ve dezenfeksiyon hizmetleri için bize ulaşın: (0212) 554 0 555

su deposu