Hemen Arayın

Su Deposu Yalıtımı Nasıl Yapılır

Su depoları; kurum kuruluş, apartman vb. sistemlerin ihtiyaç duyduğu suyun muhafaza edilmesini ve sisteme dağıtımını sağlayan alanlardır.
Sac, galvaniz, metal, beton, fayans ve plastik gibi birçok çeşidi ile karşımıza çıkmakta olan su depolarının suyu sağlıklı muhafaza edebilmesi için düzenli ve periyodik olarak temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.
Aksi takdir de depo zamanla suyu steril muhafaza edememekte ve aşınmalardan kaynaklı depo içerisinde korozyona neden olunmaktadır. Bu tür durumlar depo çeşitlerine göre paslanma, çatlama, kırılma, delinme gibi problemlerin başlangıcı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu problemlerin ortaya çıkması su deposu yalıtımı nasıl yapılır sorusunu da beraberinde getirmektedir.

Su deposu yalıtım hizmetinde öncelikle depo temizliği yapılarak deponun ihtiyacı olan izolasyon (yalıtım) yöntemi belirlenmelidir. Her deponun kendine has izolasyon yöntem ve metodu bulunmakta, verimli sonuçlar için doğru yöntem ve metotlarda uygulamalar yapılması gerekmektedir.
Su deposu yalıtımı; depo çeşidine göre farklılık gösteren işlemleri içermektedir. Sac, galvaniz ve metal depolara epoksi yalıtım, beton depolara sürme bazlı yalıtım, beton ve fayans depolara PVC membran kaplama yalıtım işlemleri uygulanabilmektedir.
Epoksi yalıtım hizmetinde öncelikle, yalıtım yapılacak alanın kazıma ve raspalama yöntemi ile pas, yosun gibi kirlerden arındırılması gerekmektedir.
Depo temizliği sağlandıktan sonra, deponun kuruması için 3 gün kadar beklenmektedir. Bekleme süresi sonunda deponun tamamen kuruluğundan emin olunduğunda ilk kat epoksi astar uygulaması yapılacaktır.

Epoksi astar uygulamasının depoya tutunabilmesi ve verimli sonuçlar alınabilmesi için işlemlerin kuruyan depoya uygulanmasına dikkat edilmelidir.
İlk kat epoksi astar uygulaması sonrası, depo 3-5 gün aralığında kurumaya bırakılmalı ve kuruyan depoya ikinci kat epoksi astar uygulaması yapılmalıdır.
İkinci kat uygulama sonrası depo 5-8 gün aralığında kurumaya bırakılmalı ve son olarak kuruyan deponun temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanarak sağlıklı kullanıma teslim edilebilmektedir.

Su deposu yalıtımı nasıl yapılır hakkında detaylı bilgi ve talepleriniz için Sağlık Bakanlığı yetkili kuruluş Tekdez ile iletişime geçebilirsiniz.
Beton depolara uygulanabilen sürme bazlı izolasyon hizmetinden önce de depo temizliği yapılarak çamur, balçık ve benzeri yabancı maddeler depodan arındırılmalıdır.
Temizlenmiş ve kurumuş depo içerisinde ilk kat sürme bazlı astar uygulaması yapılmakta ve 3-5 gün aralığında kurumaya bırakılması gerekmektedir.

Sürme bazlı astar uygulaması da tıpkı epoksi astar uygulaması gibi her aşamada kuruluğundan emin olunarak ilerlemesi gereken işlemlerdir.
Aksi takdir de yalıtım depoya tutunamamakta ve verimli sonuç alınamamaktadır.
İlk kat sürme bazlı astar uygulaması sonrası, kuruyan depoya ikinci kat astar uygulaması yapılarak 5-8 gün aralığında kurumaya bırakılmaktadır.

Kuruyan depoya son olarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılarak, depo sağlıklı kullanıma teslim edilebilmektedir.
PVC membran kaplama yalıtımında da diğer yalıtım hizmetlerinde olduğu gibi öncelikle temizlik işlemi uygulanmalıdır. Çamur, balçık ve benzeri yabancı maddelerden arındırılmış depoya, boyutuna göre kaliteli membran kaplama yapılması gerekmektedir.
Membran kaplama eğer depo da yükseklik çıkıyorsa 2,5 metre yükseklikte çıtalama yöntemi ile depoya sabitlenmektedir.
Membran kaplama hizmeti sonrası temizlik ve dezenfeksiyonu yapılan depo sağlıklı kullanıma teslim edilebilmektedir.

PVC membran kaplama beton ve fayans depolara uygulanmakta, sürmez bazlı yalıtım ise beton depoya uygulanmaktadır. Bu nedenle hangi uygulamanın tercih edilmesi gerekliliği de merak konusu olmaktadır.
Yalıtım hizmeti sadece su kaçağı olan depolara değil, deponun zamanla suyu steril muhafaza edemediği durumlarda da uygulanan işlemlerdir.
Sürme bazlı yalıtım işlemleri aşınması çok yoğun olmayan ancak suyu steril muhafaza edemeyen beton depolara uygulanan işlemlerdir.
Ancak aşınması yoğun olmuş ve yoğun su kaçağı olan depolar da PVC membran uygulaması yapılmaktadır.

Belirgin farklardan bir diğeri ise; sürme yalıtım kuruması gereken işlemler olduğu için 15-20 gün aralığında sürmekte, PVC membran kaplama ise depo boyutuna göre 1-3 gün aralığında sürmektedir.
Su depolarında ihtiyaç duyulan yalıtım hizmeti yaptırılmadığı ve depo steril ortam sağlanmadan kullanılmaya devam edildiği takdir de insan sağlığı büyük oranda tehlikeye atılmakta ve su kaçağı problemi olan depolar da zamanla temele giden su çürümeye neden olmaktadır.
Su deposu yalıtımı nasıl yapılır hakkında doğru yöntem ve metotlar da hizmet için uzman ve eğitimli ekipleri ile yıllardır kaliteli ve güvenilir hizmetin adresi olmaya devam eden Tekdez ile iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı su kullanımı için deponun ihtiyaç duyduğu yalıtım yöntemi sağlanmalı ve ihmal edilmemelidir.
Su deposu yalıtım işlemleri; spesifik ve ince ayrıntı gerektiren işlemlerdir ve mutlaka hizmet almadan önce firmanın tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak sorgulanarak kaliteli ve güvenilir hizmet alındığından emin olunması gerekmektedir.
Aksi takdir de alınacak olan hizmet sonrası depo kısa süre sonra aynı problemleri göstermeye başlayacak ve gereksiz zaman kaybına, maddi kayba neden olunacaktır.

Tekdez, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak yıllardır Türkiye geneli su deposu yalıtım hizmeti vermekte olan kurumsal bir kuruluştur.
Su deposu yalıtımı nasıl yapılır hakkında profesyonel destek için lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.


Su deposu temizliği ve dezenfeksiyon hizmetleri için bize ulaşın: (0212) 554 0 555

su deposu