Hemen Arayın

Su Deposu Neden Yosun Tutar

Su deposunun yosunlanması sık rastlanan bir durumdur. Genellikle poliüreten ve plastik su depolarında görülür. Su deposu periyodik olarak temizlenmediğinde ve direk güneş ışığına maruz kaldığında depodaki mevcut su bakteri üretmeye başlar. Kısa süre içinde de yosunlanma görülür. Poliüreten ve plastik su depolarının yosun problemini çözmek için her 6 ayda bir temizlenmesi ve güneş ışığına direk maruz kalabilecek şekilde yapılandırılmaması gerekir. Su deposu temizliği talepleriniz için lütfen iletişime geçiniz.

Su depoları hemen her alanda kullanımı sağlanan ve oldukça önemli bir ihtiyaç olan suyun muhafaza edildiği alanlardır.
Su depolarının steril ve temiz olması insan sağlığı açısından önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık Bakanlığı 2007/67 genelgesince de su depolarının kesinti olduğu dönemlerde 3 ayda bir diğer dönemlerde en geç 6 ayda bir temizliğinin yaptırılması zorunlu kılınmıştır.
Kendi içinde birçok çeşidi bulunan depoların temizliği düzenli ve periyodik olarak yaptırılmadığı takdir de çeşitli sorunlara neden olunmaktadır. En önemlisi insan sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atmak olan bu sorunların bir diğeri ise depoya verilen zararlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Su deposu neden yosun tutar sorunu bu sorunlardan bir tanesidir ve oldukça sık karşılan problemler arasında yer almaktadır.
Yosun problemi çoğunlukla plastik depolar da karşımıza çıkmakta, bu durum depolar da koliform bakterisinin de ürediğinin göstergesi niteliğinde olmaktadır.
Koliform; arındırılması oldukça, yüksek ateş, ishal, kusma, bulantı gibi ciddi boyutta rahatsızlıklara sebebiyet vermekte olan bakteri çeşididir.

Dünya Sağlık Örgütü raporunda bu durum; kirli su kullanımından kaynaklı ölümlerin sigara ve alkolden sonra altıncı sırada yer aldığı şeklinde belirtilmekte, durumun ciddiyeti gözler önüne serilmektedir.
Sağlıklı su kullanımı için su deposu neden yosun tutar sorunu dikkatlice ele alınmalı ve en kısa süre de çözüme ulaştırılmalıdır.
Su depolarında yosun oluşumu; düzenli ve periyodik olarak temizliğin sağlanmamış olması, yetkili olmayan kuruluş ya da kişiler tarafından hizmet alınması, deponun kurulduğu alanın güneş alıyor olması gibi nedenlerden kaynaklı olabilmektedir.
Yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanacak olan bilgi ve hizmet kaliteli ve güvenilir nitelikte olmaktadır. Kaliteli ve güvenilir hizmet için yetkili kuruluş; Sağlık bakanlığı onaylı izin belgesi, iş sağlığı ve güvenliği sertifikası, TÜRKAK Akredite İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesi, eksiksiz yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri tarafınıza eksiksiz olarak aktarabilecek kuruluşlardır.
Mutlaka bu belgeler sorgulanmalı ve kısa süre içerisinde yosun ve bakteri oluşmuş deponun sterilizasyonu sağlanmalıdır.

TEKDEZ; Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup tüm yetki ve kalite belgeleri ile personel yetki belgeleri eksiksiz olarak yıllardır sunduğu profesyonel hizmet ile kaliteli ve güvenilir hizmetin adresi olmaya devam etmektedir.
Sıcaklık yosun oluşumunu hızlandırıcı bir etkendir. Bu nedenle su depolarının güneş ışığı almayan alanlara kurulumu sağlanmalı, bu durumun mümkün olmaması halinde dış yüzeyinin siyah gibi koyu bir renkle boyanarak güneş ışını en aza indirgenmelidir.

Kurulumu doğru şekilde sağlanmış olan sebilin en geç 6 ayda bir düzenli ve periyodik olarak temizliğinin yaptırılması yaşanacak problemlerin önüne geçmektedir.
Firmamız tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlar ile depo temizliği hizmeti sağlanmakta ve sağlıklı ve güvenilir hizmet sunulmaktadır.
Detaylı bilgi ve talepleriniz için iletişim numaralarımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz.
Su deposu neden yosun tutar hakkında detaylı bilgi ve talepleriniz için lütfen Tekdez ile iletişime geçiniz.

Su deposu temizliği ve dezenfeksiyon hizmetleri için bize ulaşın: (0212) 554 0 555

su deposu